Slik varer iPhone-batteriet lengre

Alle Apple produkter bruker i dag litiumbatterier. Disse anses for å være de beste, letteste og mest stabile batteriene som for øyeblikket finnes på markedet. Det er allikevel en del ting man kan være obs på som vil kunne hjelpe deg å holde liv i din iPhone litt lenger. Nedenfor er det samlet noen nyttige tips som kan hjelpe deg med å holde liv i din iPhone litt lenger mellom hver lading.

  • Skru ned lysstyrken på skjermen. Skjermen er som oftest den delen av telefonen, nettbrettet eller datamaskinen som bruker mest strøm, så her er det mye å hente.
  • Unngå for høy eller for lav temperatur. Litiumbatteriet trives best mellom 16 og 22 grader celsius. Når det er kaldt vil batteriet kunne lades ut fortere, men ellers fungere som normalt. Oppbevares telefonen derimot på over 35 grader eller lades på et varmt sted vil batterilevetiden kunne bli permanent dårligere.
  • Hold programvaren oppdatert. Dersom det er lenge siden du oppdaterte telefonen sist kan det ha kommet mange strømsparende innstillinger eller oppdateringer siden sist. Dette er et viktig punkt for mobilbrukere, og er derfor også i fokus for selskapene som ønsker å selge produktene til deg.
  • Pass på dekselet eller hvor du lader telefonen. Som nevnt ovenfor, telefonen liker ikke å bli varm. Pass derfor på om et spesielt deksel gjør telefonen varm, og unngå å legge telefonen oppå en ovn eller annet varmt sted mens den lader.
  • Du har også en egen innstilling på telefonen som heter «spareblussmodus», når du aktiverer denne (klikk først på «innstillinger» og deretter «batteri») vil telefonen selv skru av noen av de mest energibesparende bakgrunnsinnstillingene og hjelpe deg med å holde liv i mobilen så lenge som mulig.
  • Sjekk hva du faktisk bruker strøm på. I «innstillinger» og «batteri» kan du nederst i menyen se hva du har brukt mest strøm på. Ble det litt mye Wordfeud? Eller er du ustanselig på Tinder? Dette kan hjelpe deg å innse hva de største strømslukerne er og redusere bruken eller slette de hvis du kan.
  • Kjøp et armbåndsur. Overraskende ofte drar vi frem mobilen og skrur på skjermen bare for å sjekke hva klokka er. Dersom du faktisk prøver å telle hvor mange ganger du gjør det i løpet av en dag, så kan du fort bli overrasket.
  • Kart og plassering. Mange apper spør om å få vite hvor du er gjennom GPS-lokalisering. Dette kan fort dra mye strøm. I innstillinger kan du skru av hvilke applikasjoner som får lov å se hvor du er, samt passe på at disse kun er på dersom du er inne i selve appen, sånn som når du prøver å finne frem på kartet.
  • Reduser hvor mange notifikasjoner du får rett på skjermen. På samme måte som når du sjekker klokka vil notifikasjoner skru på skjermen for å fortelle deg om at de har ankommet, dersom du har tillatt dette. Ble det kanskje litt mange notifikasjoner? Plinger det i et sett? Gå til «innstillinger» og «notifikasjoner» for å endre på hvilke programmer og apper som får lov til å forstyrre deg i løpet av dagen, og få ekstra batteritid som en bonus!
  • Skru av automatiske oppdateringer av applikasjoner. Gå til «innstillinger» og «iTunes og app store», her kan du enkelt skru av automatiske oppdateringer og selv kontrollere når telefonen skal bruke strøm på å laste ned det nyeste nye.
  • Dersom du skal skru av mobilen over lenger tid bør du lade den til omtrent 50 % for deretter å skru den helt av. Husk å lade den opp igjen til 50 % minst hver sjette måned.