Slik kobler du din PS3-kontroller til Macen

Visste du at du kan koble din PS3-kontroller til Macen? Det er lettere enn du tror. Det eneste du trenger er en USB mini-b kabel, en oppladet PS3-kontroller og Macen din. Oppsettet for Maverick og nyere er litt enklere enn for de eldre Snow Leopard, Lion og MountainLion, men begge to er relativt enkle. Før du kobler opp kontrollen til maskinen kan det hende du må tilbakestille kontrollen. Dette gjør du ved å trykke inn en liten, spiss gjenstand, for eksempel en binders du bøyer ut, inn i det lille hullet rett ved L2-knappen. Dette vil fjerne eventuelle tidligere tilkoblinger PS3-kontrollen har i minnet.

OsX Maverick og nyere

 1. Gå til menyen og finn «Systemvalg». Her eller i menyen finner du Bluetooth-ikonet. Trykk på dette og gå til Bluetooth innstillinger. Skru Bluetooth på.
 2. Koble til din PS3-kontroller til Macen med USB-kabelen. Du burde se et rødt lys blinke sakte, som indikerer at kontrollen lader. Du burde se PS3-kontrolleren som en av de tilkoblede enhetene i Bluetooth.menyen på din Mac. Det står antagelig også «ikke tilkoblet».
  PS: Dersom din PS3-kontroll ikke var ladet på forhånd, så bør du stoppe her og fortsette om en time eller så.
 3. Trykk på «PS»-knappen på kontrollen og trekk ut USB-kabelen fra PS3-kontrollen. De røde lysene bør nå blinke fortere, noe som indikerer at kontrollen forsøker å få kontakt med Macen.
 4. Nå bør det komme opp en boks som spør deg om å opprette en passkode for koblingen mellom Mac og PS3-kontrollen. Finn på en kode, eller gå for «0000», dersom du ikke er redd for at andre skal misbruke linken. Tast inn din valgte kode og gå videre.
 5. Dersom alt har gått som det skal bør PS3-kontrollen nå stå som «tilkoblet» blant dine Bluetooth enheter og kan kjøre spill!

OsXSnow Leopard, Lion og MountainLion

 1. Gå til menyen og finn «Systemvalg». Her eller i menyen finner du Bluetooth-ikonet. Trykk på dette og gå til Bluetooth innstillinger. Skru Bluetooth på.
 2. Koble til din PS3-kontroller til Macen med USB-kabelen. Du burde se et rødt lys blinke sakte, som indikerer at kontrollen lader.
 3. Trykk på «PS» knappen på kontrollen i 2-3 sekunder og trekk USB-kabelen ut fra PS3-kontrollen. De røde lysene bør nå blinke raskere ettersom kontrollen prøver å koble seg opp til Macen.
 4. Gå tilbake til Bluetooth innstillingene, finn «+» ikonet og trykk på dette.
 5. Du skal nå få opp et vindu som spør deg om å opprette en passkode for tilkoblingen. Finn på en eller bruk «0000» (uten anførselstegn). Tast inn din valgte kode og gå videre.
 6. Klikk på PS3-kontrollen blant dine Bluetooth enheter og merk den som en favoritt.
 7. Deaktiver Bluetooth.
 8. Reaktiver Bluetooth.
 9. Kjør spill!

Tips og triks

Dersom du ikke får til å koble PS3-kontrollen til Macen din, så kan det være at det er andre ting som forstyrrer tilkoblingen. Pass på at du ikke har andre Bluetooth-tilkoblede enheter eller sendere som kan forstyrre signalet. Skru i så fall av disse.

Dersom kontrollen din slutter helt å blinke når du trekker ut USB-kabelen i trinn 3, så er batteriet ditt mest sannsynlig dødt. La kontrollen lade i minst en time før du prøver igjen.

For å unngå å lade ut batteriet unødvendig, så kan det være en fordel å koble ut kontrollen i Bluetooth innstillingene på Macen så lenge kontrollen ikke er i bruk.

Dette oppsettet skal kun være en engangshendelse. Så lenge du ikke tilbakestiller PS3-kontrollen, så bør din Mac kjenne igjen kontrollen når du skrur den på.